Wasp Go is for professionals available at supplier
               

Waspgo in de praktijk

In het voorjaar van 2007 is WaspGo geïntroduceerd in Europa.
Inmiddels hebben vele bedrijven en particulieren met succes WaspGo ingezet.
Hieronder staat een aantal van hen:

"Ik heb dit jaar rond de 40 koninginnen gevangen met WaspGo en tot nu toe zijn er nauwelijks wespen. Hiervoor hadden we elk jaar een ware wespenplaag"
A. Faber, St.Leon-sur-L' Isle, Frankrijk

"We zijn erg blij met de WaspGo, we hebben 25 koninginnen gevangen en zullen het volgend jaar zeker weer aanschaffen."
Buitencentrum Wolfskuylen, Gees
www.wolfskuylen.nl

"De WaspGo heeft ons diverse koninginnen opgeleverd en tot op heden hebben wij nog geen wespen gezien. De laatste 3 jaar hadden we met name veel grondnesten, dus tot nu toe zijn we blij met de WaspGo."
Mevr. Westra Hoekzema, Doorn

"Wij zijn erg tevreden met het resultaat. Wij hebben 5 (giga) koninginnen gevangen en hopen daarmee verlost te zijn van eventuele overlast."
J. van der Starre

"Wij hebben het WaspGo Prevention Pack met veel succes gebruikt: vrijwel geen wespen meer!"
H. Tjelpa, St. Julien le Montagnier, Frankrijk

 

 

Wespenoverlast in de zomer voorkomen? Gebruik dan in de vroege lente WaspGo. Wespenbestrijding is moeilijk, dus is voorkomen beter dan genezen. WaspGo richt zich op het vangen van de wespenkonigin.

Waspgo kan besteld worden tot midden april. Daarna neemt de effectiviteit van WaspGo snel af. Wespenkoninginnen werken na de winterslaap een week of 5 zelf aan het begin van een nest, daarna nemen werksters het over en komt de koningin het nest niet meer uit. We adviseren WaspGo vanaf ongeveer 10 maart gedurende twee maanden te gebruiken.


 Ervaringen

“Ik was aangenaam verrast door de  resultaten die we boekten met WaspGo. Hier  in Nieuw-Zeeland zijn wespen een ongewenste  plaag en we hopen dat we deze met dit systeem
 effectief kunnen bestrijden.”

 Richard Toft, insect-ecologist, Landcare Research,   Nieuw-Zeeland

“De theorie achter WaspGo klinkt deugdelijk.”
Arnold van Vliet, bioloog, Universiteit Wageningen

“Ik ondersteun WaspGo omdat het een milieu- en diervriendelijke  methode is om wespenoverlast tegen te gaan.”
 Dr. Melanie von Orlow, entomologe, Universiteit van Berlijn

Het probleem

In de tweede helft van de zomer zorgen wespen voor veel problemen. Tegen die tijd zijn er namelijk geen larven meer in het nest die de werksters belonen door zoetstof af te scheiden. Daarom gaan de wespen op zoek naar zoetigheid buiten het wespennest.

Ze worden agressief als geprobeerd wordt ze te verjagen. Hun steken zijn erg pijnlijk en kunnen voor allergische mensen zelfs leiden tot een anafylactische schok!

WaspGo® heeft een revolutionaire methode ontwikkeld, die niet gericht is op bestrijden van wespenoverlast, maar op het voorkomen ervan. Doel van het product is om de wespenkoninginen te vangen wanneer ze aan het eind van de winter na hun winterslaap uitvliegen om een nieuw wespennest te bouwen.

De oplossing

Het WaspGo® Wasp Prevention Pack bestaat uit twee identieke vallen en twee flesjes met verschillende lokvloeistof, waarvan na jarenlang onderzoek is vastgesteld dat ze een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op wespenkoninginnen van de twee wespensoorten die het meeste voorkomen in Europa en Noord-Amerika, de Gewone wesp (Vespula Vulgaris) en de Duitse wesp (Vespula Germanica). Op het zuidelijk halfrond worden deze uitheemse soorten zelfs beschouwd als een gevaar voor het ecologisch evenwicht.
Door de WaspGo® vallen buiten te hangen en te vullen met de lokvloeistof (dun laagje op de bodem) worden alle wespenkoninginnen in de omgeving aangetrokken en gevangen. Dat betekent dat zij geen wespennest kan bouwen, dat vele tienduizenden (!!) wespen kan bevatten. De vloeistoffen werken binnen enkele uren als er koninginnen in de buurt actief zijn.

Wespen vliegen over het algemeen niet verder dan 800 meter van het nest vandaan. Dus als er geen koningin een nest bouwt in de directe omgeving, blijft de overlast in het algemeen beperkt!

Order your Waspgo ® Prevention Pack here.© 2017 WaspGo All Rights Reserved